Praktische tips babykamer

Heeft u een relatief kleine babykamer? Denk dan goed na over de inrichting van jouw babykamer. Het team van babykamer.com ontvangt regelmatig vragen over het praktisch inrichten van de babykamer. Om deze reden hebben wij besloten om enkele tips te verzamelen voor het inrichten van een kleine babykamer.

Maak gebruik van de hoogte

Je kunt gebruik maken van de hoogte van de kamer. Denk aan praktische wandrekken en meubels aan de muur. Dit zorgt ervoor dat je meer spullen in de kamer kwijt kunt, maar ook dat je gemakkelijk overal bij kunt. Als je straks met jouw baby bezig bent, heb je altijd maar één hand vrij of zal je in de buurt van je baby moeten blijven. Ook als je dingen moet pakken. Hoe makkelijk is het dan als je dit uit een kastje boven je kunt pakken?

Meubels op maat

Je zou kunnen kijken of een grote commode wel de goede oplossing is. Wellicht kun je beter kiezen voor een kleiner kastje en een plank op maat, waardoor je veel efficiënter gebruikt maakt van de ruimte. In dit geval kom je niet in aanmerking voor een complete babykamer, maar kun je wel gemakkelijk

Opvouwbaar badje

Een bad voor een baby is essentieel. Maar het is niet noodzakelijk dat deze altijd de hele ruimte in beslag neemt. Er zijn opvouwbare badjes verkrijgbaar, waardoor je enorm veel ruimte bespaard in jouw babykamer.

Wandrek decoratie

Wandrekken zijn perfect voor babykamers. Je kunt ze gebruiken als decoratie, door ze verspreid over de muur te hangen, maar ze zijn ook zeer functioneel. Je kunt er gemakkelijk handdoeken en andere accessoires aanhangen. Dit scheelt opbergruimte en is gemakkelijk te pakken.